Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Tårta och kaffe när hemgångsteamets uppstart firades

Den nya verksamheten Hemgångsteam startades den 1 oktober och är nu i full gång. Träffa Michaela Thelander-Looström, projektledare för uppstart av verksamheten och Ulrika Pihlgren, enhetschef för Bemanningscentrum i vilken Hemgångsteamet ingår.

Michaela Thelander-Looström, projektledare för uppstart av verksamheten, vad är hemgångsteamet och vad är verksamhetens syfte?
–Efter en sjukhusvistelse kan man som äldre känna en oro inför hur det ska bli att komma hem och hur vardagen ska fungera. Det kan vara svårt att redan på sjukhuset säga vilken hjälp som kan behövas vid hemgången. Behoven kan ju förändras och återhämtningen kan gå fortare eller ta längre tid än vad man förutsett. För att det ska vara lättare att komma tillrätta och känna sig trygg hemma har vi nu startat upp vårt hemgångsteam.

Ulrika Pihlgren, enhetschef för Bemanningscentrum där hemgångsteamet ingår, vilka består hemgångsteamet av? 
–Hemgångsteamet består av undersköterskor med lång erfarenhet inom äldreomsorgen. De arbetar aktiverande och vardagsrehabiliterande för att underlätta hemgång och återhämtning efter sjukhusvistelsen.

Ulrika, hur har hemgångsteamet tagits emot av kunderna och hur känns det att vara igång?
–Det är så roligt att vi äntligen har startat upp! Insatsen hemgångsteam fyller en viktig funktion och är mycket uppskattat av såväl kunder som anhöriga. Stödet från Hemgångsteamet kan vara helt avgörande för att kunden ska kunna komma hem igen efter en tid på sjukhus.

Jag vill passa på att tacka alla fantastiska och ytterst kunniga personer som har varit med, på ett eller annat sätt, i projektet. Det är den goda samverkan oss emellan som gjort detta möjligt, tack!

Senast uppdaterad: 23 juli 2020