Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge kommun deltar i övning Havsörn den 23-24 oktober

Den 23 till 24 oktober deltar Haninge kommuns centrala krisledning i övningen Havsörn 2019. Det är en krisövning som anordnas av Länsstyrelsen i Uppsala län.

Övning Havsörn

Haninge kommun deltar tillsammans med 77 andra aktörer från centrala myndigheter och organisationer i sex län. Syftet med övningen är att stärka och utveckla de deltagande aktörernas förmåga att hantera konsekvenserna av en incident på kärnkraftverket Forsmark. Övningen genomförs under 36 timmar, vilket ger aktörerna möjlighet att pröva uthållighet och planering av resurser.

Fokus för Samverkan Stockholmsregionen, där Haninge kommun ingår, är att öva inriktning och samordning vid återkommande störningar i ett osäkert läge. Och att koordinera åtgärder för de konsekvenser som en kärnteknisk händelse i ett grannlän och omfattande samhällsstörningar skulle få för Stockholmsregionen.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020