Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Statsministerbesök, fullsatt konsert och många fina höstlovsaktiviteter

Det har fullkomligt sjudit av liv i Haninge kulturhus de senaste veckorna. Förra veckan anordnas årets kultur- och demokrativecka i Handen på temat mänskliga rättigheter med bland annat en fullsatt konsert med världsartisten Barbara Hendricks. Och under höstlovet fick skrivarverkstan besök att statsministern.

Statsministern besökte skrivarverkstan och bokbussen

I onsdags fick biblioteket i Handen besök av Stefan Löfven. Han började sitt besök med att kolla in bokbussen. Sen gick besöket vidare till skrivarverkstan där barn i åldern 11-16 år lärde sig mer om att skriva skräck, under ledning av författaren Helena Dahlgren. Stefan Löfven pratade om vikten av att läsa och ha tillgång till böcker som ung. Och framförallt hur roligt det är att läsa. Höstlovet kallas även för läslovet och på det temat ville han besöka biblioteket och ungdomar som valt att spendera lovet med att skriva.

Fullsatt när Barbara Hendricks avslutade kultur- och demokrativeckan

I söndags bjöd världsartisten Barbara Hendricks på en fullsatt (270 personer) och stämningsfull konsert. Konserten inleddes med levande musik från foajéscenen. En mycket värdig grand final på årets kultur- och demokratidagar om mänskliga rättigheter.

Finsk film lockar till biblioteket

I måndags kom 88 personer när biblioteket visade filmen Skratta eller dö som utspelas under 1918 i Finland under kriget. Efter filmen var kulturhuset var fullt av små grupper av besökare som samtalade och fikade med finska piroger och äggsmör.

Höstlovsaktiviteter

I måndags var det även reflexpyssel i biblioteket. Ca 25 barn pysslade ihop sina egna reflexer.

Just nu pågår också en liten utställning i biblioteket med tittskåp tillverkade av barn som gått konstkurs i konstverkstan. Tittskåpen har motiv från barnens favoritböcker som också står utställda tillsammans med tittskåpen.

I Konstverkstan har det varit lovkollo i tre dagar med tio barn som producerat egna tygkonstverk som hänger på foajéscenen. Det är den aktuella utställningens textilkonstnär, Åsa Norman, som varit på plats och workshoppat tillsammans med Pedagogiska Designbyrån.  

Under torsdagen bjöds barn att följa med på spöjakt genom bibliotekets kusligaste delar.

Höstlovsveckan avslutades med en lunchkonsert med samiska artisten Sara Ajnnak.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020