Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Öppen fritidsverksamhet flyttas till skolornas lokaler

Den öppna fritidsverksamhet för 10-13-åringar som hittills bedrivits på träffpunkterna Lyckebygården och Dalarö kommer nu att flytta in i skolornas lokaler. Från årsskiftet får ungdomarna i HagaLyckeby besöka den öppna fritidsverksamheten på HagaLyckebyskolan och ungdomarna på Dalarö hittar den i Dalarö skola från och med juni nästa år.

Foto: Mostphotos

Skolorna tar själva över verksamheten från kultur- och fritidsförvaltningen, som bedrivit den fram till nu. Skolorna är i full gång med planeringen för att ta över verksamheten så att den kan fortsätta drivas med god kvalitet.

Utbildningsförvaltningen ska utreda om även skolorna i Tungelsta och Vendelsömalm kan ta över den öppna fritidsverksamheten för 10-13-åringar när träffpunkterna avvecklas i dessa områden i juni 2021.

Anledningen till avvecklingen av träffpunkterna är att idrotts- och fritidsnämnden har begränsade resurser att bedriva verksamhet och för att stärka de enheter som blir kvar, har beslut tagits att avveckla verksamhetsformen träffpunkt under 2021. Samtidigt omfördelas resurser vilket möjliggör en utveckling av fritidsgårdarna för att skapa en attraktiv verksamhet för Haninges barn och unga.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020