Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ny teknik inbjuder till videokonferenser i KS-salen

Ett användarvänligt, enklare och stabilare videokonferenssystem har installerats i Kommunstyrelsens sal, Utö. Den moderna tekniken erbjuder många fördelar som ger möjlighet att minska på resandet i arbetet.

Ann Heimdahl

– Videokonferenssystemet är busenkelt att använda sig av, både för mötesanordnare och deltagarna, säger Ann Heimdahl, teknisk samordnare.

Alla videokonferenser är krypterade och går inte att avlyssnas av någon utanför det virtuella rummet.

– Det handlar om att se möjligheten och ta till sig av tekniken. Jag ser framför mig att fler chefer börjar använda videokonferenserna i samtal med sina medarbetare som arbetar utanför kommunhuset.

Andra användningsområden som Ann Heimdahl ger exempel på är att använda utrustningen vid föreläsningar, nätverksträffar, pressträffar och samordning av krishantering.

– Videokonferensen är ett väldigt bra verktyg att få effektiva möten, smartare arbetssätt och minska resorna. Det finns många fördelar med digitala möten. Det ligger i linje med kommunens vilja att dra ner på antalet resor. Videokonferens öppnar upp för större möjligheter och andra mötesformer i större sammanhang, säger Ann Heimdahl.

Skärgårdssalen har också uppgraderats med ett nytt tekniskt system. Den nya tekniken innehåller ny hårdvara, projektorer, högtalare, kameror och styrpanel.

Boka in en tid via e-post med Ann Heimdahl för en demonstration av konferenssystemet i  KS-salen, Utö, på kommunhusets entréplan.

E-post till Ann Heimdahl

Användning av videokonferenser i KS-salen

KS-salen Utö är nu utrustad med ett nytt videokonferenssystem. Du bokar rummet i bokningssystemet. Det kan vara upp till 30 personer/verksamheter/företag uppkopplade samtidigt.

Digitala möten

Senast uppdaterad: 23 juli 2020