Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge – Vi har en vinnare!

Erik Emerson Ndure vann FunkisFestivalen i Haninge med en egenskriven rap! Han vann uttagningen i kulturhuset i tisdags kväll inför en fullsatt lokal. Det var silverhattar, paljetter och massor med kärlek hela kvällen igenom och alla artister bjöd på underhållning i världsklass.

Erik Emerson Ndure backades upp på scenen av Haninge kulturskolas festivalorkester under ledning av kulturskolans biträdande verksamhetschef Anna Rosén.

I pausen underhöll paracheergrupp Stjärnorna från Haninge Cheer Elite och skapade en stämning utöver det vanliga och förra årets vinnare av FunkisFestivalen Ida Engstrand.

Efter en spännande röstning vägdes publikens och juryns röster ihop och det visade sig att båda grupperna var samstämmiga och hade utsett Erik Ndure till vinnare med The Caravan.

FunkisFestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och har anordnats sedan 2011. Vinnaren i Haninge går vidare till en av två semifinaler som går av stapeln i april 2020 på Nalen i Stockholm.

”Arrangemanget ligger i tiden. Med hjälp av FunkisFestivalen möjliggör vi för människor med funktionsnedsättning att visa upp sina talanger utifrån sin egen kapacitet”, säger Maria Lindeberg som är kultur- och fritidschef i Haninge. ”Vilken härlig festkväll det blev!”

Han kommer nu att representera Haninge i riksuttagningarna på Nalen i april 2020.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020