Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Förvaltningschefen har ordet

Hej allesammans! Jag vill börja med att tacka för senast, då vi sågs på vår förvaltningsdag i oktober. Det var en dag som gav mig mycket inspiration och glädje, främst eftersom jag fick umgås med er alla en hel dag. Så borde det vara oftare :-).

Under förvaltningsdagen pratade jag bland annat om de mer återhållsamma tider som kommunsverige och inte minst Haninge går emot eller kanske redan börjat se konsekvenserna av. Det blev tydligt när de båda nämndernas strategi och budget beslutades i oktober. För framför allt de verksamheter som tillhör idrott- och fritidsnämndens ansvarsområden kommer det innebära stora förändringar 2020 men den informationen har ni sannolikt redan blivit varse. Det mest väsentliga att informera om är att såväl Dalarö som Lyckeby träffpunkter kommer att avslutas under 2020, dock vid olika tidpunkter. Det är viktigt att säga att ingen av de berörda medarbetarna blir av med sin anställning men behöver följaktligen byta arbetsplats, det vill säga till en annan fritidsgård.

Kommunfullmäktige gav redan vid ingången av 2019 förvaltningen i uppdrag att utveckla fritidsgårdsverksamheten vilket är ett arbete som kommer att påbörjas inom kort. Det kommer förstås innebära att alla berörda medarbetare på något vis kommer att bli involverad men också de ungdomar som både besöker och inte besöker våra verksamheter idag. Det är ett arbete som känns viktigt och sannolikt kommer att leda till nya sätt att arbeta.

En annat stort område som IFN beslutade om är förändrade taxor och avgifter för de som hyr våra lokaler. För kultur- och demokratinämndens ansvarsområden innebär beslutet om strategi och budget konsekvenser även för dessa verksamheter men av mindre karaktär jämförelsevis.

Den 12 november ägde Funkisfestivalen rum för tredje gången i Haninge kulturhus. Det är ett strålande samarbete mellan kultur-och fritid samt socialförvaltningen. Artisterna är enastående, publiken överväldigad och arrangemanget fantastiskt. I år vann Erik Emerson Ndure med en raplåt. Nästa steg för Erik blir att representera Haninge i delfinalen på Nalen i vår. Heja Erik!

Den 7 december delas årets kulturstipendier ut och Haningesalongen har vernissage. Dessutom sker fler saker under eftermiddagen till exempel artistuppträdanden under det gemensamma arrangemanget Vinterlördag. Ett årligt och trevligt arrangemang. Kom gärna förbi om du är i närheten av Kulturhuset denna lördag!

Varmt välkommen även till årets julfest som äger rum den 11 december med start kl. 16.00 på Winn Hotell. Jag ser fram emot att träffa er då.

TACK till er alla för som vanligt fint utfört arbete under 2019. Jag hoppas att var och en av er får en fin jul- och nyårsledighet så ses vi igen 2020 med förhoppningsvis nya krafter :-).

Maria Lindeberg
Kultur- och fritidschef

Senast uppdaterad: 23 juli 2020