Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu kan du beställa personalcykel

Från den 4 mars till den 23 mars är beställningsportalen för personalcyklar öppen. I Haninge kommun vill vi främja smart resande och en hälsosam livsstil. Avtalet ger medarbetare möjlighet att beställa och hyra cykel och cykeltillbehör vilka betalas genom ett bruttolöneavdrag.

Förmånen erbjuds till de medarbetare i Haninge kommun som är tillsvidareanställda eller har en tidsbegränsad anställning som är längre än 1 år. Detta eftersom avtalet innebär en hyrestid på 36 månader.

En förmånscykel är, precis som namnet antyder, en skattepliktig förmån som arbetsgivaren erbjuder. I Haninge kommun innebär det att du kan   hyra en cykel under 36 månader. Cykeln bekostas genom bruttolöneavdrag.

Vid löneväxling (bruttolöneavdrag) blir kostnaden för den anställde oftast väsentligt lägre än om hen köpt cykeln själv. Kostnaden beror huvudsakligen på två saker, val av cykelpaket och medarbetarens marginalskatt. I beställningsportalen syns nettokostnad för det paket du har valt.

Du som har en mejladress registrerad hos arbetsgivaren får också erbjudandet via mejl.

Mer information och inloggningsuppgifter till portalen

Senast uppdaterad: 23 juli 2020