Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Välkommen Helena!

Lär känna Helena Wärnhjelm, Haninge kommuns nya kommunantikvarie lite mer. Helena tillhör område syd men kommer att sitta i kommunhuset.

Vad tror du att du kommer du tillföra kultur- och fritidsförvaltningen?

Jag hoppas kunna bidra med ett kulturmiljöperspektiv i förvaltningens arbete. Att lyfta kulturmiljöerna och synliggöra vilken potential de har! Men också att lyfta berättelser kring kulturmiljöerna som sällan berättas. Kanske att lyfta oväntade kulturmiljöer eller ge nya perspektiv på ”traditionella” kulturmiljöer. Kulturmiljöer har av tradition ofta fokuserat på kungar och män med makt. Det hade varit roligt att kunna bredda den bilden!

Vad har du gjort tidigare?

De senaste fem åren har jag arbetat som antikvarie på Sörmlands museum i Nyköping. Där arbetade jag främst med att tillgängliggöra kulturmiljöerna i länet för en större publik. Jag producerade också ett par utställningar.

Vem är du? Hur skulle dina kollegor beskriva dig?

Jag är 30 år och bor med min sambo och son i Älvsjö. Jag är halvitalienska och har mina rötter både i Italien och Sverige.

Oj, svår fråga! Jag tror att de skulle säga att jag är ansvarstagande och drivande och att jag aldrig tackar nej till fika. :)

Vilken är din relation till Haninge?

Nyförälskelse! Jag har ingen tidigare relation till Haninge men ser fram emot att arbeta med de varierade kulturmiljöerna i kommunen, allt från skärgårdslandskap till miljonprogram.

Vad gör du helst på fritiden?

Då umgås jag helst med min familj och mina vänner. Jag tycker mycket om att laga mat och odlar en del själv. Annars är jag lite av en museinörd och tycker om att gå på museum och ta del av olika utställningar!

Senast uppdaterad: 23 juli 2020