Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge satsar på friidrotten på Torvalla

I slutet på maj blir Haninge kommun klar med en större satsning på renovering och upprustning av friidrottsfältet på Torvalla i centrala Haninge.

Renoveringen har pågått sedan i höstas och har på grund av flera olika anledningar tagit längre tid än beräknat vilket vi beklagar. Det är framförallt vädret som ställt till det.

För att kunna slutföra arbetet med ett nytt ytskikt och nya linjer behöver det vara regnfritt och +7 grader eller mer fyra dygn i rad, även nattetid. Arbetet har därför skjutits upp i väntan på detta. Nu har entreprenören meddelat att den sista delen av arbetet kan påbörjas i v 21/22 och ska vara klart i slutet på maj.

När allt är klart finns ansatsbanor för höjdhopp, längdhopp, spjutkastning och sprintbanor samt en kastbur.

Kultur och fritidsförvaltningen har tilldelats ytterligare investeringsmedel och därför kommer även nya löparbanor, ytterligare en bana för sprint, och dessutom kulstötningsringar att rustas. Belysning för löparbanorna, friidrottsfältet och konstgräsplan ska också åtgärdas. Detta arbete är under upphandling, och målet är att allt detta ska vara klart under 2019.

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020