Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Rösta fram bästa energispartipset 2019!

Under februari bjöd Miljöverkstan in Haninges femteklassare till Energiverkstan för att bygga modeller av återvinningsmaterial. Det resulterade i flera fina modeller som tipsar om hur vi kan minska vårt ekologiska fotavtryck. Nu kan du rösta på det bästa energispartipset genom att gilla ditt favoritbidrag i bildspelet på Facebook. Du kan även besöka Haninge kulturhus den 20–27 mars och se bidragen på plats och lägga din röst på det bästa förslaget. Förstapriset är 5000 kr till vinnarklassen!

Det är sjunde året i rad som de anordnat Energiverkstan som ett led i att uppmärksamma Earth Hour. Temat fokuserar på hur vi kan leva mer hållbart och spara energi.

I verkstan har eleverna i mindre grupper byggt modeller av återvinningsmaterial som tipsar om olika sätt att spara energi. Varje klass utsåg sedan en modell till sitt tävlingsbidrag som nu ställs ut i Haninges kulturhus i Handen 20-27 mars.

Prisutdelning

Prisutdelningen äger rum fredag 29 mars med teater, smoothiecykel, klimatvåg och prispengar till de tre pallplatsklasserna.

Hållbarhetsdag

Dagen efter, lördag 30 mars, anordnar ABF med flera en Hållbarhetsdag på kulturhuset för att uppmärksamma Earth Hour. Vi kommer då att delta och visa utställningen och berätta om Energiverkstan och klassernas arbeten. Ni är hjärtligt välkomna att delta på den dagen med!

Till Facebookomröstningen

Läs mer om Hållbarhetsdagen 30 mars

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020