Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Tack för att ni städade Haninge!

Den 20 maj deltog cirka 1 100 personer från Haninges föreningsliv i städkampanjen Städa Sverige i Haninge. Nu samlas de knappt tusen sopsäckarna upp av Haninge kommun för återvinning.

Gula soppåsar. Foto: Jenny Westling

Städa Sverige

Städa Sverige är idrottsrörelsens miljöorganisation och arrangerar städkampanjer för föreningslivet. I Haninge har ICA Maxi Haninge valt att stötta Städa Sverige genom försäljning av miljöpåsar. 

Vi städar Haninge

Den 20 maj kunde man se de 1 100 föreningsaktiva plocka skräp runt om i Haninge.Många av Haninges idrottslag fick en plats i kommunen att plocka skräp och städa. Som belöning fick varje ett bidrag till sin lagkassa.

Nu återstår Haninge kommuns insats i Städa Sverige. Nu ska de nästran tusen sopsäckarna samlas in och lämnas till återvinningscentralen. 

Det hittades många saker slängda i naturen till exempel till gummi, fimpar, glass- och godispapper, madrassdelar, snusdosor, ihoptryckta läskburkar, spännband, tidningar, vantar, kniv, diverse metalldelar. Dessutom hittades större saker som cyklar, bildörrar, lastpallar och stolar.

Stort tack till Haninges föreningar som hjälpt till att skapa ett ännu finare Haninge!

Senast uppdaterad: 28 februari 2024