Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Varning för falska mejl - kommuner drabbade av intrångsattacker

Två kommuner i Storstockholm har under de senaste dagarna blivit drabbade av intrångsattacker. Attacken är av typen phishing-mail. Det innebär att du får ett e-postmeddelande som, i dessa attacker, ser ut att vara skickat ifrån en person som jobbar på kommunen. Avsändaren är dock förfalskad.

I meddelandet visas en länk, som ser ut som om det är ett dokument i Office 365, men länken är förfalskad. Du ombeds klicka på länken och får en fråga om användarnamn och lösenord.

Om du skriver in dessa uppgifter kommer ditt användarkonto att kapas och ditt användarkonto att användas för ytterligare intrång.

Gör så här!

• Om du får ett e-postmeddelande med en länk som liknar den i exemplet nedan, klicka inte på länken!


• Kontakta omgående servicedesk – servicedesk@haninge.se, anknytning 7800.


• Om du fått ett epostmeddelande och klickat på länken, kontakta omgående servicedesk!


• Var allmänt misstänksam mot e-postmeddelanden som innehåller länkar och som kommer ifrån medarbetare på kommunen som du normalt inte arbetar med - är du osäker, kontakta servicedesk så hjälper de dig!

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020