Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Positiv trend i företagsklimatet

Haninge bryter trenden och förbättrar företagsklimatet. Svenskt Näringslivs ranking visar nu att Haninge kommun förbättrar sina resultat jämfört med de tre senaste åren. Det är ett resultat av en ny näringslivsstrategi och att Haninge kommun högprioriterat det systematiska näringslivsarbetet.

- Det är glädjande att vi nu bryter trenden och att vårt kommunövergripande strategiska näringslivsarbete börjar ge resultat även i Svenskt näringslivs mätning. Kommunen kan också konstatera att SKL:s mätning gällande service till företagen kraftfull förbättrats till ett Nöjd-Kund-Index på 75, vilket är fantastiskt. I kommunens näringslivsstrategi är kommunens service gentemot företag en av de tre prioriterade delstrategierna, vilket har varit viktigt för att få hela kommunen att arbeta åt samma håll.

-  Det handlar bland annat om förbättrade interna processer och att vi lyfter näringslivsfrågorna på ett nytt sätt med fler nätverkstillfällen och ökad samverkan, säger Peter Jemtbring, Näringslivs- och utvecklingsdirektör i Haninge kommun.

-  Haninge är en stark tillväxtkommun med en levande stadskärna och ett utmärkt geografiskt läge. Vi har nyligen invigt vår sjunde pendeltågsstation i Vega. Att vi får en positiv skjuts i Svenskt Näringslivs ranking ger oss än mer energi att fortsätta det förbättringsarbete som pågår, säger Peter Jemtbring.

Vill du veta mer om hur Haninge kommun med näringslivsfrågor så kan du läsa mer på våra sidor under "Näringsliv och Arbete". Där kan du också anmäla dig till vår nyhetsbrev och se vilka aktiviteter som kommunen anordnar för dig som företagare. 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020