Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vendelsömalmsskolans matteundervisning väcker internationellt intresse

Vendelsömalmsskolans arbete med att höja kvaliteten i matematikundervisningen röner internationellt intresse. Arbetet bedrivs inom ramen för ett Erasmusprojekt som heter STEM, och tisdagen den 7 maj får skolan besök av en delegation från Vitryssland som vill fördjupa sig i ämnet.

Foto: Olof Holdar

STEM står för Science, Technology, Engineering and Mathematics och handlar i korthet om undervisning inklusive bedömning i matematik, naturkunskap och teknik. STEM är ett Erasmusprojekt som involverar flera länder, däribland Sverige. Syftet är bland annat att skapa förutsättningar för att förbättra konkurrenskraften inom vetenskap och teknikutveckling. Haninge deltar i två STEM-projekt.

Erasmus är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom utbildning, ungdom och idrott. Erasmus är tänkt att fungera som ett verktyg för att stärka tillväxten och sysselsättningen och främja social rättvisa och inkludering och på så vis bidra till EU:s utbildningsstrategi.

Under besöket på Vendelsömalmsskolan kommer rektor Ulrika Pettersson, förstelärare Jüliyet Bahar, lektor Eva Hartell och lärare Mona Sundström berätta om hur Vendelsömalmsskolan och kommunen arbetar med STEM och ge en rundvandring i skolans lokaler. Delegationen från Vitryssland består av 45 personer – rektorer, professorer, forskare och lärare.

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020