Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Sommarhälsning från utbildningsdirektören

Sommaren närmar sig med stormsteg och många av er kommer snart vinka adjö till våra elever inför sommarlovet. Jag vill så här innan semestrarna tacka er för alla fina arbetsinsatser under läsåret. Och det finns mycket att tacka för.

Vi kan se tillbaka på ett händelserikt läsår. För andra året i rad klättrade vi i Lärarförbundets rankning Bästa skolkommun, och Fredrika Bremergymnasiet fick rekordmånga förstahandssökande i år. Skolan är numera Stockholms läns fjärde populäraste gymnasieskola. Grattis!

Vi ser också att våra förskolor är attraktiva och inspirerar andra kommuner. Och inom grundskolan pågår ett intensivt utvecklingsarbete tillsammans med Skolverket för att höja kvaliteten i våra skolor. Det är ett arbete som vi alla kommer att kunna dra lärdom av.

Sist men inte minst håller vi på att etablera oss som en intressant skolkommun med den internationella konferensen researchED som återigen blev en succé. Vi ser redan fram emot nästa års konferens.

Men precis som den svenska sommaren är inte allt idel solsken. Vi har som andra tillväxtkommuner våra utmaningar. Inom loppet av några år kommer vi ha dubbelt så många barn i kommunen och vi behöver bygga många förskolor och skolor. Vi behöver också locka lärare, och det i ett läge där lärarbristen är stor.

Men jag tror på vår förmåga att tänka nytt, att inte vara rädd för att prova nya idéer och arbetssätt för att möta dessa utmaningar. Vi är många, vi är kreativa och Haninge har gjort det förut. Tillsammans kan vi utveckla förskolor och skolor som ger alla barn en bra start i livet.

En god början är den organisationsförändring inom central förvaltning som är tänkt att träda i kraft i början av 2020. Syftet med förändringen är att samla våra befintliga resurser på ett bättre sätt och skapa mer samverkan över linjerna. Vi kommer att återkomma med mer information.

Snart kommer vår interntidning Inblick hem i brevlådan. Det blir tidningens sista nummer. Nya tider kräver nya kanaler och ambitionen är att utveckla vårt intranät som internkanal framöver. I sista numret kan ni läsa mer om förvaltningens utvecklingsresa. Jag önskar er en trevlig läsning och en riktigt skön och härlig sommar!

Återigen tack för läsåret som varit.

 

Henrik Lindh
Utbildningsdirektör

Senast uppdaterad: 23 juli 2020