Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Socialnämndens sammanträde den 18 juni

På vårterminens sista sammanträde fick nämnden ta del av tillgänglighetsprojektet Möte för alla. De fick en lägesrapport över feriepraktik och tog bland annat beslut om familjecentralernas flytt till Handen.

Tillgänglighetsprojektet Möte för alla leds av våra två arbetsterapeuter. De tar fram en modell för hur vi tar emot våra besökare i kommunen oavsett verksamhet och förvaltning. Vi har alla olika kognitiva förmågor. Vad behöver man veta i förväg för att komma till oss och hur ska ett bra möte gå till? De visade också olika hjälpmedel som man kan använda sig av, bland annat sms-påminnelser som kan skickas ut via vår Outlook.

Nämnden fick också en lägesrapport över skolungdomarnas feriepraktik.

Nämnden fattade beslut om att flytta ihop de två familjecentralerna till en stor utvecklad familjecentral i Handen och att ansvaret för den öppna förskolan ska gå över till utbildningsförvaltningen.

Ett annat beslut som togs var nya riktlinjer för handläggning enligt socialtjänstlagen för personer med funktionsnedsättning 18–64 år.

Socialnämndens ordförande Annett Haaf avslutade mötet med att önska alla en riktigt fin sommar.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020