Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Johanna Karlsson ny lantmäterichef

Stadsbyggnadsförvaltningen rekryterar Johanna Karlsson som ny lantmäterichef. Hon kommer närmast från Stockholms stad där hon är enhetschef på Trafikkontoret. Johanna börjar den 9 september på Haninge kommun.

– Jag är mycket glad över att Johanna tackat ja till rollen som avdelningschef på Lantmäteriavdelningen. Vi hade två starka kandidater i slutskedet men det som avgjorde var Johannas erfarenheter och goda referenser som chef och ledare, säger Anna W Haapaniemi, stadsbyggnadschef.

Hur känns det att börja på Haninge kommun Johanna?

– Det känns väldigt roligt och som utbildad teknisk lantmätare är det som att få komma hem. Jag upplever att jag kommer in i en spännande tid med utvecklingsvilja och framåtanda i organisationen. Så jag ser fram emot att få vara med och utveckla lantmäteriavdelningen och möjliggöra en smidigare samhällsbyggnadsprocess som gynnar invånarna, våra samarbetspartners och oss själva inom kommunen, säger Johanna Karlsson.

Johanna har en lång erfarenhet av samhällsbyggnadsbranschen såväl inom offentlig som privat sektor. De senaste fem åren på Stockholms stad och Trafik Stockholm har gett henne goda kunskaper om politiskt styrda verksamheter. En framgångsfaktor för att nå uppsatta mål har varit att bygga breda nätverk och att initiera samverkan mellan olika organisationer. Hon har också varit konsultchef och seniorkonsult på Sweco och haft eget företag. Förändringsledning och annan verksamhetsutveckling med digitaliserings- och nytto­­perspektiv är några av hennes specialistkompetenser.

– Johanna är en person som drivs av utveckling och som tar tag i och hanterar både utmaningar och möjligheter, jag är därför helt övertygad om att hon kommer att bidra till en positiv utveckling på både lantmäteriavdelningen och stadsbyggnadsförvaltningen som helhet, säger Anna W Haapaniemi.

Korta fakta om Johanna

Bor: I Hammarbyhöjden
Familj: Fyra barn – Diana 13, Teo 15, Julia 29 och Fabian 31 år samt katt och kanin
Intressen: Dans gör mig lycklig. På fritiden promenerar jag gärna i närbelägna Nackareservatet eller Tyresta, läser böcker, ser film och träffar de närmaste vännerna.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020