Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Familjecentralerna slås ihop

De två familjecentralerna i Jordbro och Brandbergen kommer att slås ihop för att bilda en större centralt belägen familjecentral. Det beslutade socialnämnden under sitt sammanträde den 18 juni. Precis som tidigare kommer familjecentralen att inrymma barnhälsovård, öppen förskola och kurator.

Foto: Mostphotos

– Det här gör att vi blir mer flexibla och att vi kan erbjuda stöd för familjer i hela kommunen, säger Åsa Dahlin som är avdelningschef för individ- och familjeomsorgen.

Samtidigt kommer den centrala placeringen innebära nya arbetssätt för att nå utsatta familjer som inte aktivt vänder sig till familjecentralen.

– All personal kommer följa med och önskemål från medarbetare om att sitta samlat blir nu verklighet, säger Åsa Dahlin.

I samband med flytten kommer utbildningsförvaltningen ta över verksamheten för öppna förskolan och förskolelärarna kommer att tillhöra utbildningsförvaltningen istället för socialförvaltningen.

Flytt av barnavårdscentralerna

Bakgrunden till flytten är att Region Stockholm flyttar barnavårdscentralerna i Brandbergen, Handen, Jordbro och Vendelsö till Rudsjöterrassen i september.

I så nära anslutning till detta, och i den mån som verksamheterna tillåter, kommer familjecentralerna att flytta. Tanken är att fler verksamheter inom familjestöd ska samlas i samma lokaler eller i så nära anslutning som möjligt. Bland annat kommer kommunens föräldramottagning och Haninges barn- och tonårsgrupper ha sina verksamheter i samma lokal.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020