Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Sveriges Mästerkock gillar Haninge

Just nu kan du se Haninge kommuns Lotta Gusterman tävla i Årets Mästerkock på TV4. Dessutom besöker programmet som sänds 6 februari Sanda Hönseri i Haninge.

Foto: Daniel Olsson/TV4

Lotta Gusterman är chef för Utveckling och stöd på kultur- och fritidsförvaltningen. Du kan nu se hennes tävla om titlen Sveriges Mästerkock på TV4 varje onsdag. Lotta är en av tolv amatörkockar som tävlar om ett kokbokskontrakt i TV4:s succéprogram.

Varför sökte du till Sveriges Mästerkock?

– Jag älskar att laga mat och tyckte detta skulle vara en bra kul utmaning för mig. Och det var faktiskt så att jag anmälde mig som en 60 årspresent till mig själv. Nu ska jag ha roligt!

Var det som du trodde att vara med i programmet?

– Det var roligt och spännande och produktionen var mycket större än jag trodde. Jag vet inte om jag skulle våga ställa upp igen nu när jag vet hur stort allt var.

Vilket är det roligaste minnet du kan dela med dig av?

– När vi fick en utmaning som var så konstig och omöjlig att det gick inte att man inte hann bli nervös. Men den var kul! (se utmaningen i programmet som sändes 23 januari)

Hur var det att spela in progammet i Haninge?

– När vi satt i bussen och åkte ur Stockholm på Nynäsvägen började jag tänka att är det Haninge vi ska till? Och när det visade sig att det var till Haninge och Sanda vi skulle kändes det helt rätt och jättekul!

Senast uppdaterad: 23 juli 2020