Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Rekryteringsmässan lockade många

I torsdags var det fullt hus i kommunhusets entré. Cirka 1 700 jobbsökande besökare och drygt 40 företag från många olika branscher fick chansen att mötas och se vilka möjligheter som finns. Mässan vänder sig till potentiella arbetstagare som är inskrivna på Arbetsförmedlingen, men också ombytessökanden som idag har ett arbete men vill byta till något nytt.

Haninge kommun söker personal Foto: Haninge kommun

Bland utställarna märktes flera av kommunens verksamheter från äldreförvaltningen, utbildningsförvaltningen och socialförvaltningen.

I den långa kön av besökare fanns bland annat en ESF-grupp – vägval unga nyanlända. Det var fyra tjejer mellan 17 och 20 år som besökte mässan tillsammans med sin handledare. De hade förberett sig genom att skriva cv och i förväg också se vilka utställare de skulle besöka. Då de studerar så var de främst på jakt efter sommar- och helg- och extrajobb.

Mika Tikkanen, på jakt efter jobb inom bygg eller fastighetsbranschen gav rekryteringsmässan betyget 10 stjärnor av 10.

− Jag är väldigt nöjd. Det är ett så brett utbud att jag skulle kunna vara här länge. Men det gäller också att fokusera. Det blir snabba kontakter med företagen här eftersom det är många besökare, säger Mika.

I vimlet fanns också Michele från Italien. Han har bott i Sverige i två år och nu i Västerhaninge. Han var också nöjd med sitt besök och de kontakter han fått. Michele hade bland annat besökt Bauhaus monter men var också intresserad av jobb i kommunen.

− Jag tycker kommunen har en bra organisation. Att jobba som modersmålslärare är en möjlighet som jag är intresserad av, sa Michele.

Även om de allra flesta besökare kom från kommunen så lockade mässan också besökare både från grannkommunerna och andra delar av Stockholm.

− Det är verkligen roligt att intresset är så stort både från besökare och utställare, säger Peter Andersson och Jens Gustafson von Zeipel, som har huvudansvaret för rekryteringsmässan.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020