Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Utdelning av Tillgänglighetspriset

På kommunfullmäktiges möte den 9 december delades Tillgänglighetspriset ut. Nio nomineringar hade kommit in till Haninge kommuns funktionshinderråd. Rådet var eniga om att Haninge Cheer Elite och Nils Ahlgren AB gjort sig förtjänta av att få priset.

Prisutdelning till vinnarna i kommunhuset Tillgänglighetspriset delades ut på kommunfullmäktige till Haninge Cheer Elite och Nils Ahlgren AB

Tillgänglighetspriset delas ut till de som bäst utmärkt sig i Haninge kommun genom att verka för att öka tillgängligheten i samhället. Detta kan ha skett antingen genom en enskild specifik insats under det senaste året eller genom ett målmedvetet och uthålligt arbete under de senaste tre åren. 

Funktionshinderrådet beslöt att fördela prissumman mellan Haninge Cheer Elite tilldelades 20 000 kronor och Nils Ahlgren tilldelades 30 000 kronor.

Motiveringarna för de båda pristagarna:

Haninge Cheer Elite/Stjärnorna

”Haninge Cheer Elite erbjuder, genom gruppen Stjärnorna, ungdomar med funktionsnedsättning att träna cheerleading. Under ledning av engagerade tränare ges varje person möjlighet att, i gemenskap med andra, utveckla sin personlighet och sina förmågor.

Haninge Cheer Elite var först i Sverige med paracheer och har kommit att bli en förebild för andra föreningar runt om i landet.”


Nils Ahlgren AB/Packstugan

”Nils Ahlgren AB i Jordbro har sedan flera år ett samarbete med Haninge kommuns dagliga verksamhet och driver Packstugan där 12 personer med funktionsnedsättning har sin arbetsplats. Packstugan förpackar olika typer av fästelement samt tillbehör till staket. Ledning och personal på företaget har genom kreativitet och nyskapande gjort att de som arbetar på Packstugan känner trivsel, arbetsglädje och delaktighet i företaget och upplever därigenom en ökad tillgänglighet till samhället. Företaget ser ett stort värde i Packstugans verksamhet och kommer därför att utöka kapaciteten vilket skapar fler arbetstillfällen. Tillsammans har personalen på Nils Ahlgren AB och Packstugan utvecklat en arbetsmiljö som präglas av inkluderande och förståelse där personer utvecklas utifrån sina egna förmågor.”

Senast uppdaterad: 23 juli 2020