Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nya enhetschefer på planavdelningen

Nu är rekryteringen av enhetscheferna till planavdelningen klar. De nyblivna enhetscheferna på planavdelningen är Anna Härlin (Norra enheten) och Fredrik Sundberg (Mittenenheten). En extern rekrytering kommer att genomföras för södra enheten och under tiden blir Elsa Stener tf teamledare. Samtliga är interna rekryteringar från planavdelningen.

Foto: Magnus Runesson

Stadsbyggnadsförvaltningen inför Haninge kommuns nya chefsstruktur för att skapa en mer enhetlig och effektiv organisation. Den nya chefsstrukturen innebär att en chef alltid har samtliga tre ansvar som SKR har definierat; personal, ekonomi och verksamhet. Med införandet av enhetschefer frigörs också tid för avdelningscheferna att arbeta än mer strategiskt samt med utvecklingsfrågor.

- Jag är väldigt glad och stolt över att vi kan erbjuda våra medarbetare möjligheten att utvecklas inom kommunen, säger Anna W Haapaniemi.

Planavdelningen har två enhetschefer och en tf teamledare med ansvarsområden utifrån en geografisk indelning:

- Norra enheten Haninge: Handen, Vega och Brandbergen med flera. Enhetschef Anna Härlin.

- Mittenenheten: Jordbro, Albyberg och Dalarö med flera. Enhetschef Fredrik Sundberg.

- Södra enheten: Västerhaninge, Tungelsta och Hemfosa med flera. Tf teamledare Elsa Stener.

Först ut att införa den nya chefsstrukturen är planavdelningen, bygglovsavdelningen och lantmäteriavdelningen – för sistnämnda avdelning pågår rekrytering av enhetschef. Bygglovsavdelningens rekrytering förväntas bli klar under december.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020