Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nobelbankett lockade 94 seniorer till Brandbergens seniorcentrum

På Brandbergens seniorcentrum hölls det på Nobeldagen den 10 december traditionsenlig Nobelbankett för seniorer i Haninge. Årets bankett lockade 94 finklädda och förväntansfulla gäster och var som vanligt mycket populär. Vi ställde några frågor till Maud Holmberg på Brandbergens seniorcentrum som är en av dem som arbetat med Nobelbanketten.

Nobelbankett och årets nobeldam och nobelherre 2019 Nobelbankett 2019 Foto: Maud Holmberg

Berätta hur många är ni som arbetar med Nobelbanketten och i hur många år har ni anordnat den?

- Vi har haft Nobelbankett i fem år, så nu i år var det sjätte året. Vi var totalt åtta personer som jobbade och delade på olika arbetsuppgifter.

När vi först startade upp Nobelbanketten var det mest på kul, men under åren som gått har det blivit den största succén på träffpunkten. Därför har vi valt att göra detta till en tradition där vi lyxar till det och man får möjlighet att visa upp sitt bästa jag med fina kläder och ett glatt humör.

Under Nobelbanketten korar vi också årets nobeldam och nobelherre. Årets nobeldam och nobelherre blev två seniorer som båda är 95 år fyllda.

Hur många gäster hade ni i år?

- Vi har 64 biljetter att sälja för banketten och så erbjuder vi dagverksamheten 30 platser, så totalt 94 platser har vi och alla blev tagna. Det är som sagt årets största event och är det mest uppskattade hos oss så seniorerna ser fram emot evenemanget under hela året.

Vad serverade ni i år?

- Till förrätt serverades renfilé på salladsbädd med en pepparrotskräm. Till varmrätt serverades älgfärsbiff med potatisgratäng, brysselkål, rönnbärsgelé samt sås. Till efterrätt serverades en kladdkaka med grädde. Vi ändrar menyn inför varje år så att det blir en överraskning för våra gäster.

Hur är stämningen?

- Stämningen är väldigt god med mycket skratt, samtal och fina komplimanger. Det är upp till var och en, men de flesta väljer att klä upp sig och det är ju trevligt. Vi försöker att alltid skapa samma stämning som på den officiella banketten. Vi visar också den officiella nobelfesten så alla kan se den och vi dukar upp för att det ska se vackert och exklusivt ut och det är så uppskattat av våra seniorer.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020