Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninges företag i toppen för bäst tillväxt

Haninge kommun har placerat sig i toppen bland de kommuner i Stockholms län där företagen har bäst tillväxt. Det är ytterligare ett bevis för att Haninge har en god tillväxtmiljö i en redan stark tillväxtregion.

Bilden visar Albybergs företagspark Bilden visar Albyberg, en expanderande företagspark i Haninge. Foto: Fredrik Hjerling

– Att Haninges företag klättrar från femte till andra plats i Synas granskning är ett bevis på att Haninge kommun har bra grundförutsättningar för tillväxtföretag. Det handlar om att vi hela tiden strävar efter att utveckla vår kommun i en riktning där vi ser innovation som en tillgång. Haninge växer tillsammans med de företag som verkar här och tillsammans gör vi så att Haninge går från förort till stad. Jag ser detta som en stor eloge till våra oerhört duktiga företagsledare och alla som arbetar i denna sektor i Haninge, och vi vill tacka för allt det arbete som de bidrar med, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge kommun.

Haninge kommun arbetar nära med näringslivet för att nå tillväxt och skapa hållbara förutsättningar för ett växande näringsliv. Detta innebär en målmedveten satsning på byggande, centrumutveckling och stärkt kommunservice. Det är kreditupplysningsföretaget Syna som delar ut priset sedan 2007 där Haninge har placerat sig på andra plats efter Botkyrka bland länets 26 kommuner.

– Haninge kommun är stolta över de företag som finns och verkar här. Detta bidrar till Haninges starka varumärke som en växande tillväxtkommun. Företag som växer betyder också fler anställda och detta kommer att vara positivt även för oss som kommun, säger Magnus Gyllestad, kommundirektör i Haninge kommun.

– Det här är ett fint kvitto på vårt  målmedvetna och systematiska arbete. Jag är också stolt över att vi nu tagit fram en gedigen näringslivsstrategi för vårt fortsatta strategiska och koncerngemensamma arbete. Den kommer att ge ett bra fundament när Haninge ska gå från förort till stad, säger Peter Jemtbring, näringslivs- och utvecklingsdirektör.

Det här är Priset Bästa Tillväxt

Priset Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Den bästa tillväxten finns där de flesta växer
Bred tillväxt skapar stabila regioner. Därför är Bästa Tillväxt en viktig värdemätare. Synas tillväxtindex premierar en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer.

Ingen attitydundersökning
Bästa Tillväxt bygger på fakta. Syna granskar siffror från företagens bokslut, vilket ger information om hur det faktiskt har gått för näringslivet i Sveriges kommuner.

Tre värden mäts:

  1. Andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
  2. Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  3. Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020