Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Peter Jemtbring tillbaka till näringslivet

Peter Jemtbring, näringslivs- och utvecklingsdirektör, väljer nu att gå tillbaka till näringslivet efter hela sex år i Haninge kommun. Under sina år i kommunen har Peter haft ansvar för det strategiska samhällsutvecklingsarbetet som chef för samhällsutvecklingsavdelningen på kommunstyrelseförvaltningen. Han har också varit ansvarig tjänsteman för den nya näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden.

­

− Det har varit en fantastisk resa i mitt yrkesliv, jag har haft förmånen att få arbeta i en tid präglad av hög tillväxt där kommunen årligen växt med uppemot två tusen invånare och två hundra företag netto. Därtill har antalet nya arbetstillfällen som skapats placerat Haninge bland toppen av stockholmsregionens kommuner. Stora volymer bostäder har byggts, ny trafikplats och pendeltågsstation vid Vega har tillkommit och Haningeterassen är nu inne i ett slutskede. Nya spännande projekt väntar som ytterligare bidrar till Haninges positiva framtid. Haninge går verkligen från förort till stad, säger Peter Jemtbring.

− På Samhällsutvecklingsavdelningen har vi många skiftande och breda uppdrag – till exempel översiktsplanering, näringslivskontakter och  vi jobbar med olika strategiska dokument som till exempel klimat- och miljöpolitiska programmet eller näringslivsstrategin. Jag är även stolt över är att vi löpande över åren placerat bland toppkommunerna i olika tillväxtrankingar. Vi har också genomfört etableringen av Vegastaden, Albyberg och flera utbyggnader ut våra stationsområden för att nämna några exempel.

− Jag har varit här i sex intensiva och spännande år, det är längre än på någon tidigare arbetsplats. Nu känner jag att det är en bra tidpunkt att gå vidare. Jag vill rikta ett stort tack till Magnus Gyllestad, mina kolleger och medarbetare för gott samarbete.

− Vi har tillsammans utvecklat Haninge som kommun och vi är glada över att Peter valt att jobba här under hela sex år. Det kommer inte blir lätt att ersätta både den bredd och spetskompetens som Peter har. Jag verkligen tacka Peter för hans insatser i en av nyckelrollerna här i Haninge kommun, när han nu går tillbaka till näringslivet i rollen som managementkonsult, säger Magnus Gyllestad.

Peter Jemtbring kommer att avsluta och avtackas under Näringslivets dag i februari. Kommundirektören kommer tillsammans med HR direktören utreda hur arbetet med näringslivs- och utvecklingsfrågorna även fortsättningsvis ska bedrivas med samma höga kompetens och utvecklingsfokus.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020