Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge kommun flaggar för alla människors lika värde

Haninge är en öppen och välkomnande kommun och vi visar detta genom att hissa regnbågsflaggan i helgen för alla människors lika värde och rätt att älska och vara den man vill.

Foto: Mostphotos

- För mig är det viktigt att visa vårt stöd för allas rätt att vara den de vill, oavsett var du bor och vem du håller av. Haninge är en öppen och välkomnande kommun och vi vill visa detta genom en sån enkel gest som att flagga med regnbågsflaggan. Det borde vara en självklarhet att visa öppenhet och vanligt sunt förnuft alla dagar på året, men kan vi visa vårt stöd genom att flagga på Prideveckans paraddag så är det extra roligt, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Prideparaden 3 augusti

På lördag går Pride Parade – Skandinaviens största prideparade – av stapeln. Paraden, är huvudevenemanget under Prideveckan, och den 3 augusti tågar paraden genom centrala Stockholm som en manifestation för alla människors lika värde och för allas rätt att älska och vara den de vill.

Läs mer om Stockholms Pridefestival

Haninge kommuns bibliotek HBTQ-certifierade

Biblioteken i Haninge har under det senaste året genomgått en utbildning i HBTQ-relaterade frågor, och HBTQ-certifierades under våren av RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter). Syftet med utbildningen och certifieringen är att belysa hbtq-personers situation och att skapa ett mer inkluderande arbetsliv. Att genomföra en hbtq-certifiering är ett strukturerat och målmedvetet sätt att förbättra såväl arbetsmiljö som bemötande.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020