Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Åsa Harge, ny verksamhetschef för förskolan

Åsa Harge är Haninge kommuns nya verksamhetschef för förskolan. I en kort intervju berättar hon om tiden som tillförordnad, hur hon ser på framtiden och vilka utmaningar och möjligheter vi står inför när det gäller förskolan.

Grattis till tjänsten! Hur känns det att nu bli ordinarie verksamhetschef för förskolan

Det känns väldigt spännande och inspirerande. Jag har arbetat som tillförordnad verksamhetschef för förskolan sedan november och det ska bli roligt att tillsammans med rektorerna för förskolan utveckla en innovativ och involverande organisation.

Vilka är de stora utmaningarna och möjligheterna för Haninge när det kommer till förskolan?

Utmaningarna är att utveckla och behålla hög kvalitet i våra förskolor när kommunen expanderar och möjligheterna är att vi har en gemensam kraft som vill och kan utveckla och höja kvalitén.

Vilka frågor kommer du att fokusera mest på framöver?

Jag kommer fokusera på att tillsammans med central ledningsgrupp förskolan ta fram strategier för att utveckla en innovativ och kvalitativ förskola där vi involverar hela organisationen.

Du har ju hunnit testa på tjänsten som tillförordnad ett tag. Vad har varit roligast?

Det roligaste har varit att få möjlighet att vara med och påverka i en stor organisation och att nätverka med många olika människor. Vi har också skapat en sammanhållen organisation mellan förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning vilket varit spännande och roligt, och jag är övertygad om det är en framgångsfaktor för att utveckla organisationen.

Du hänger en hel del i stallet på din fritid har vi hört. Det sägs att ”hästtjejer” ofta blir chefer. Vad tror du det beror på?

Jag tror att det beror på att hästlivet kräver mycket ledarskap både i ridning och hantering av hästar. När du hanterar hästar behöver du vara fokuserad, lugn och vara kommunikativ med hästen annars kan det bli farligt att hantera hästar. Jag tror att hästmänniskor utvecklar sådana egenskaper och detta är viktiga egenskaper i all form av ledarskap.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020