Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu söker vi handledare till årets Mer digital!

Nu söker vi engagerade medarbetare som vill vara handledare i årets upplaga av Mer digital 2.0. Under fyra tillfällen efter sommaren kommer vi genomföra ett samarbete med Telia för att höja den digitala kompetensen hos kommunens invånare över 65 år. Vill du följa med oss till Muskö, Utö, Ornö eller kulturhuset och agera handledare hör av dig till oss!

Om Mer digital

Hur gör man för att ringa ett videosamtal? Hur söker man information på Internet? Hur skaffar man en mejladress? Hur fungerar sociala medier? Hur skaffar jag Swish? Detta är saker som Haninges invånare över 65 år kan lära sig av ungdomar och med teknisk utrustning från Telia. 

Målgrupp: Alla kommuninvånare 65+  

Lärare: Skolungdomar från åk 8+9 lär seniorerna om olika digitala tjänster.

Handledare: Medarbetare från Haninge kommuns olika verksamheter.

Om handledarskapet

Som handledare blir du ansvarig för ett bord med seniorer och skolungdomar som lär seniorerna om olika digitala tjänster.

Etapp 1

•        2/9 Muskö kl 13.00-16.00, max 40 deltagare

•        4/9 Utö kl 13.00-16.00, max 45 deltagare

•        5/9 Ornö kl 13.00-16.00, max 60 deltagare

Etapp 2

•        5/11 kl 13.00-16.00 i Haninge kulturhus

Eftersom eventen i etapp 1 hålls i skärgården så får man räkna med att avsätta en heldag men i en väldigt trevlig miljö. Mer info kommer senare.

Vi skulle bli jätteglada att få er hjälp igen som handledare (att bistå ungdomarna och seniorerna och agera bordsvärd)!

Skicka ditt svar om din intresseanmälan till projektledaren Nina Ljung skriv vilket/vilka datum och platser som passar dig.

nina.ljung@haninge.se

Senast uppdaterad: 23 juli 2020