Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Påskhälsning från Maria Lindeberg

Hej allesammans! Vilken härlig vår vi har. Passar ju extra fint med tanke på att påskdagarna ligger precis framför oss. Det har hänt en hel del sedan sist.

Till exempel arbetar förvaltningen, vilket de flesta av er redan vet, sedan årsskiftet mot två nämnder. Kultur- och demokratinämnden, KDN, samt idrotts- och fritidsnämnden, IFN. Ordförande för KDN är Marina Seinegård som är centerpartist och för IFN är Göran Florén ordförande och han är liberal. Tyvärr har Göran inte möjlighet att vara närvarande för tillfället och då träder istället Christer Erlandsson in som tillförordnad ordförande. Han är i vanliga fall IFN:s vice ordförande.

Vi börjar hitta rutiner för hur arbetet med två nämnder ska bedrivas men det är klart att hur det än är så håller två nämnder några av oss lite mer sysselsatta än när vi arbetade mot en nämnd. Dessutom är det förstås nytt även för våra förtroendevalda så ibland får vi gemensamt fundera på vilken nämnd som ska hantera en fråga alternativt om det kanske borde hanteras i båda nämnderna.

2019 i backspegeln
Vad har hänt hittills under 2019? Massor av saker inom alla våra verksamheter och här följer en litet, litet smakprov.

Om några veckor kommer våra bibliotek samt Kulturhuset i Handen att HBTQ-certifieras vilket är resultatet av en längre utbildningsinsats. Snyggt jobbat och grattis till alla inblandade! Det känns viktigt att just vår förvaltning ligger i framkant vad gäller kunskap om hur vi på bästa sätt bemöter besökare i alla våra verksamheter. Nu får vi i ledningsgruppen fundera på hur vi går vidare för att ta tillvara den nya kunskapen på bästa sätt.

I slutet av januari genomfördes traditionsenligt Haninges idrottsgala. Det blev återigen ett mycket lyckat arrangemang och den här gången slog vi dessutom besöksrekord. Roligt!

Ett par dagar innan vår egen gala besökte en liten delegation från Haninge, Idrottsgalan i Globen. Haninge Kommun med KOF:s verksamheter i spetsen var nämligen finalist i kategorin ”Årets peppare” på Idrottsgalan. Tyvärr vann vi inte men för att hedra finalplatsen kom Carolina Klüft till Haninge och delade ut diplom för att kommunen i samarbete med föreningslivet arbetar så bra för att många barn och unga ges möjlighet att leva ett aktivt liv.

I februari genomfördes vårt återkommande arrangemang, Kärlekskvällen, som är en tillställning som vänder sig till vuxna som bor i gruppbostäder. Som vanligt besöktes Kulturhuset av många, många besökare som på ett glatt och entusiastiskt sätt både fick själv vara aktiva och ta del av aktiviteter. Inte minst att äta vaniljhjärtan som är ett obligatoriskt inslag om man frågar målgruppen :-).

Internationella kvinnodagen den 8 mars, firade vi särskilt genom att arrangera Feministfesten i Kulturhuset. Utbudet bestod av både föreläsning, teater och konsert. Mycket trevligt!

Återigen går det bra för Haninge i Funkisfestivalen. På ett lysande sätt framförde Ida Engstrand sitt bidrag på semifinalen på Nalen i Stockholm. Nu väntar den stora finalen med inte mindre än tolv bidrag från kommuner runt om i Sverige. Detta går av stapeln på Stockholm Waterfront i slutet av augusti. Håll tummarna för Ida!

Fritidsgårdsverksamheten arrangerar en mängd olika lovaktiviteter som barn och ungdomar i Haninge kan ta del av. Det är så många så de går inte ens att räkna upp här i brevet. Det går inte att ta miste på hur fint Haninges kultur- och fritidsförvaltning berikar livet för Haningeborna. Vi möjliggör gör onekligen för många att ta del av ett både angeläget och attraktivt utbud. Oj, vad jag är stolt över er alla!

Jag hoppas att de flesta av er har lagt märke till den kampanj som kommer att pågå under hela 2019 som heter ”Det är inne att vara ute”. Det är en informationskampanj som syftar till att uppmärksamma alla våra fina friluftsmiljöer. Den är indelad i fyra områden som sammanfaller med årstiderna. Under vintern uppmärksammades skidspår, pulkabackar och skridskoisar. Nu är vi inne i vårsäsongen och då kommer kommunens alla utegym att uppmärksammas lite extra. Läs gärna mer på www.haninge.se/inneattvaraute.

Avslutningsvis vill jag redan nu berätta att Haningedagen – Haninge gatufest i år kommer att äga rum den 14 september. Lägg alltså redan nu datumet på minnet. Om du inte arbetar under dagen kanske du vill besöka arrangemanget. :-)

Nu stundar påsken och enligt uppgift ska vädret bli varmare och varmare vilket låter härligt. Min förhoppning är att ni får vara lite lediga och kanske rent av äta lite gott godis.

Glada påskhälsningar från
Maria Lindeberg

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020