Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu är vi 90 000 invånare

Haninge en plats som växer – nu har vi passerat 90 000 invånare. Det vill vi fira genom att lyfta 20 Haningebor som berättar om livet i Haninge.

Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Vi passerade nyligen 90 000 invånare vilket gör att vi hamnar på plats 24 i storleksordning bland övriga kommuner. Haninge går från förort till stad, nyligen invigdes den sjunde pendeltågsstationen i kommunen och utvecklingen fortsätter. Men vad vore en stad utan dess invånare?

- Haninges stadskärna utvecklas med medvetenhet om att en plats inte blir stad endast för att människor bor där, utan först när de lever sina liv här säger Magnus Gyllestad kommundirektör.

- Vi pratar ofta om att Haninge växer, vi berättar om Haninges planer, arkitektritningar, hus med mera. Det pratas om de hårda husen och allt som ska bli till. Vi vill med projekt 90 000 invånare flytta fokus till de som gör Haninge till vad det är idag, nu och i framtiden till de som faktiskt bor och lever här. Vi vill göra deras röst hörd och visa vilka de är säger, Magnus Gyllestad.

Möt några av alla Haningebor på: haninge.se/90000 
Läs och ta del av deras fina berättelser om just deras Haninge.

Fakta

I Haninge växer en ny stad fram. Här får södra Stockholm sitt nya nav. År 2050 har Handen, Brandbergen och Vega vuxit samman och de fysiska barriärerna ersatts med hus, gator och människor. Då bor 60 000 människor här, i ett tätt och sammanhållet stadslandskap. Vi kommer med all sannolikhet att passera 100 000 invånare år 2023.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020