Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Näringsministern besökte Riksäpplet

Fredagen den 12 april besökte näringsminister Ibrahim Baylan (S) Riksäpplets gymnasieskola. I besöket ingick en rundtur och föreläsning för elever på handelsprogrammet.

Besöket inleddes med en rundtur till gymnasiesärskolan och restaurang- och livsmedelsprogrammet, där ministern fick träffa både elever och lärare. Restaurangläraren Eva Törnblom berättade om utbildningens gröna profil, som inriktar sig på vegetariskt och veganskt, mobila restauranger, streetfood samt internationellt kök.

Efter rundturen var det dags för ett besök hos eleverna i årskurs 1 och 2 på handelsprogrammet. 40 elever hade samlats dagen innan påsklovet för att höra ministern berätta om bland annat företagande, EU, klimat och miljö - frågor som väckte stort intresse bland eleverna.

Från vänster till höger på bilden: Göran Svensson (S), ordförande i näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden, Ibrahim Baylan (S), näringsminister, Tobias Hammarberg (L), vice ordförande i kommunstyrelsen tillika ordförande i förskole- och grundskolenämnden, och Magnus Gyllestad, kommundirektör.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020