Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Energiverkstans vinnare blev Tungelsta skola

I fredags 29 mars, dagen innan årets Earth Hour, gick finalen för Energiverkstan av stapeln. Energiverkstan är en tävling som går ut på att kora Haninges mest klimatsmarta tips och som i år hölls för sjunde året i rad. Årets vinnare blev Tungelsta skola!

Tretton klasser ur årskurs 5 har under februari och mars besökt Miljöverkstan och arbetat med frågor om energi och hållbarhet, klimatpåverkan och klimatförändringar och hur vi kan minska vårt ekologiska fotavtryck på jorden. Klasserna har sedan tillverkat modeller av återvinningsmaterial som tipsar om mer klimatsmarta sätt att leva på. Modellerna har under en vecka ställts ut i biblioteket på Haninge kulturhus – och fått ett väldigt och positivt gensvar.

Röstningsrekord

Drygt 400 röstsedlar fylldes i på plats i biblioteket. Ytterligare runt 2000 röster lades och hundratals uppmuntrande kommentarer skrevs via kommunens Facebook-sida och Miljöverkstans Instagram-konto. Utöver det tillkom rösterna från juryn som i år bestod av kultur- och fritidschefen Maria Lindeberg, Therese Wåtz från WWF och Robin Söderström från Energi- och klimatrådgivarna. Vi vill passa på att tacka alla deltagande klasser för era inspirerande bidrag. Fortsätt så! Och tack till alla er som engagerade er i tävlingen och till er i juryn! Det var ingen lätt uppgift ni alla tog er an, att kora finalisterna bland de tretton tävlingsbidragen.

Storslagen prisutdelning

Finaldagen i fredags bjöd på mingel i Haninge kulturhus och interaktiv teater med Vattenmannen och Speed, smoothies direkt från cykeln, utsläppsberäkning med hjälp av klimatvågen och inte minst på prisutdelning. Årets pallplatser intogs av Svartbäcksskolan 5B, Runstensskolan 5B och Tungelsta skola 5B. Stort grattis till Tungelsta skola som kammade hem årets första pris! Energiverkstan är över för i år men engagemanget för ett hållbart liv – inte minst bland våra unga - består.

Hann du inte beskåda modellerna på plats i kulturhuset kan du se dem i efterhand via Facebook Haninge kommun och Instagram @miljoverkstan_haninge. 

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020