Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Västerhaninge får tillbaka återvinningsstation

Den 11 september ställs en ny återvinningsstation ut i höjd med Ringvägen 100 i Åby, Västerhaninge. Återvinningsstationen ersätter den station som togs bort i september 2016 när entrén till parken skulle iordningsställas. Stationen är resultatet av ett gott samarbete mellan Haninge kommun och Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Placeringen av den nya stationen kommer att göra det lättare för boende att återvinna sina förpackningar och tidningar.

Den tidigare stationen togs bort i samband med att entrén till parken skulle iordningställas. Nu när parken är färdig finns en ny återvinningsstation belägen i höjd med Ringvägen 100.

Återvinningsstationer är till för närboende hushåll. Där finns möjlighet att lämna pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning. Insamlingen bidrar till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar och produkter.

På FTI:s hemsida hittar du den återvinningsstation som ligger närmast din bostad. Där ser du också när en station töms och städas:
www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation

På SRV:s återvinningscentral på Traversvägen i Jordbro företagspark är du välkommen att lämna avfall som:
- Möbler
- Vitvaror
- Lågenergilampor
- Glödlampor
- Lysrör
- Kuvert
- Farligt avfall

För mer information besök:
sopor.nu

Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida:
www.ftiab.se/mottagningspunkt

Senast uppdaterad: 23 juli 2020