Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Välkommen Linda Peltonen!

Linda Peltonen är ny områdeschef på Kultur- och fritidsförvaltningen för område Syd och ersätter Catarina Ramberg som slutade före sommaren.

Foto: Tilda Frödén

Bor: Solna
Familj: Man och 12-årig son
Fritidsintressen: Älskar att åka utförskidor! Lär mig att spela golf. Läser böcker och gillar att resa.
Favoritmat: Fisk och skaldjur
Senast läsa bok: "Tre dagar" av Anders Roslund

Var har du jobbat tidigare?

Jag kommer närmast från Kultur- och fritidsförvaltningen i Sundbybergs stad. Där jobbade jag som enhetschef med frågor som rör ungas fritid. Jag hade många olika frågor på mitt bord, till exempel ansvarade jag för olika typer av mötesplatser för unga; både ute och inne. Men också för funkisverksamhet, fältverksamhet, tillgänglighetsfrågor på en övergripande kommunnivå och ungdomsmottagningen.

Tidigare har jag också jobbat som platschef för en av Fryshusets sju anläggningar i Sverige, där jag var ansvarig för alla olika verksamheter inom anläggningen.

Varför tyckte du att jobbet som områdeschef i Haninge verkade intressant?

Jag har jobbat med kultur- och fritidsfrågor ända sedan 90-talet, både inom kommunal sektor men också i civilsamhället. Det är frågor som engagerar och intresserar mig.
Kultur- och fritidsförvaltningen i Haninge kommun har en organisationsform som jag tror på. Jag gillar att det är en matrisorganisation och att jag därför kan få förmånen att jobba med helheten. Att kunna jobba både med kultur- och biblioteksfrågor samtidigt som jag får engagera mig i frågor kring idrott och unga känns helt rätt för mig.

Vad är dina planer inför den närmaste tiden?

Mitt första fokus är så klart att lära känna mitt område, att träffa alla fina verksamheter och alla medarbetare. Jag vill att alla de verksamheter som jag ansvarar för ska vara med och bidra till den fortsatta utvecklingen av vårt fina kultur- och fritidsutbud i Haninge. Vi ska också vara lyhörda för Haningebornas önskemål och behov. Målet är ett kunna erbjuda en bred och fantastisk verksamhet som är inkluderande och tillgänglig för alla!

Senast uppdaterad: 23 juli 2020