Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nytt samarbete om Haninges stadskärna

Ett nytt avtal i kommunstyrelsen kan ge helt nya förutsättningar för kommunen att utveckla centrala delar av Haninges nya stadskärna. Det är fortfarande tidigt i processen men samhällsutvecklingsavdelningen har sjösatt en process som möjliggör fortsatt planering av området vid pendeltågsterminalen.

Samarbetet som nu vunnit godkännande av kommunstyrelsen gäller Profi Fastigheters byggnader vid Handenterminalen och innebär en ny entré för hela Haninges nya stadskärna. Fastigheten som tidigare stängt inne centrum kommer nu att öppnas upp och skapa vackra rum ut mot den centrumnära sjön Rudan samtidigt som förutsättningar för 600 nya lägenheter skapas.

– Framtidens regionala stadskärna Haninge gestaltas i den nyligt antagna stadsutvecklingsplanen. Det mest glädjande är att planens ambitioner förverkligas här och nu – baserat på den höga tillväxttakten i Haninge kommun! Profi bidrar till att öka attraktiviteten i stadskärnan genom detta projekt, vilket stödjer vårt varumärkesarbete på bästa sätt. Vi ser fram emot ett mycket spännande projekt i tillväxtkommunen Haninge, säger Peter Jemtbring, Näringslivs- och utvecklingsdirektör.

– I en tid då arkitektur ofta handlar om att rama in kvarter är detta en helt unik fastighetsutveckling där vi öppnar upp ett äldre hus som tidigare stängt in gaturummet. Vi släpper in natur och luft i den nya stadskärnan samtidigt som den nya byggnaden blir mer attraktiv. Att investera i förändringsområden och ta sig an oälskade fastigheter är en del av vår idé, och det här är en plats som har stor potential att blomstra. säger Thomas Sipos, VD Profi Fastigheter.

Kommunstyrelsebeslutet är en avsiktsförklaring att nu gå vidare i kommunens planering med dessa förutsättningar och kommer att presenteras medialt under vecka.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020