Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Lönesätt rätt! Pocketteatern är tillbaka!

Dialog! Policy! Förhandling! Måluppfyllelse! Handlingsplan! Prestation! Haninge kommun fortsätter med det mycket uppskattade konceptet tillsammans med Pocketteatern där skådespelare gestaltar olika case kopplade till hela löneöversynsprocessen.

Tillsammans med er chefer undersöker vi ledarskapsutmaningar vid lönesättning och går igenom både dialogmodellen och den traditionella förhandlingen.

Syftet är att genom kollegialt lärande få handfasta råd och tips för att förbättra sin samtals- och förhandlingsteknik. Utbildningen innehåller även en kortare information om kommunens löneöversyn.

Detta är andra året som Pocketteatern arbetar tillsammans med Haninge kommun.  Pocketteatern gestaltar med hjälp av interaktiv teater  lönesamtal av olika karaktär. Deltagarna får sedan i grupper diskutera hur de upplevt samtalen. Vad kunde gjorts annorlunda? Hade lönesamtalen fungerat bättre om chefen agerat annorlunda? Skådespelarna prövade då deltagarnas förslag och i improviserad form gestaltades lönesamtalen på nytt.

- Tillsammans hjälper vi deltagarna att skapa bättre lönesamtal! Vi på Pocket upplevde att det var oerhört givande och livliga dagar med mycket igenkänning och mycket skratt.

- Deltagarna utryckte efteråt att teaterformen var både ett kul och effektivt sätt att undersöka det som ibland kan var knepigt och utmanande med att leda lönesamtal, säger Maria Norrbin och Rebecca Salomonsson på HR som samordnar dagarna.

I utvärderingen lyftes också att det hade också varit viktigt att träffa chefskollegor och utbyta erfarenheter kring dessa frågor. Välkommen till en halvdag där vi tillsammans fokuserar på det där knepiga – att kommunicera medarbetarens lön!

Här kan du anmäla dig och läsa mer:
https://intranet.haninge.se/min-anstallning/jobb-och-karriar/utbildning/tematraffar-for-chefer/

Senast uppdaterad: 23 juli 2020