Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ungsams föreläsning lockade nyfikna tonårsföräldrar

I tisdags anordnade Ungsam en föreläsning om tobak och droger för Haninges tonårsföräldrar. Här fick de bland annat möta Förebyggarteamet, MiniMaria och Polisen.

Foto: Anen Makboul

Under föreläsningen fick deltagarna information om vilka droger som används bland ungdomar idag, vilka risker det finns, vilken hjälp som finns att få och hur kommunen arbetar för att förebygga.

Förebyggarteamet visade olika drogrelaterade produkter som föräldrar bör vara vaksamma över. En ny trend bland ungdomar, som även deltagarna uppmärksammat, är användandet av elektroniska cigaretter.

Deltagarna var bland annat nyfikna på hur ungdomarna får tag på alkohol, hur polisen jobbar och hur det ser ut på byn. Vid detta tillfälle fick cirka 60 föräldrar matnyttig information. Fler föreläsningstillfällen är inplanerade inom en satsning som Ungsam gör tillsammans med föräldrastödsprogrammet.

(Ungsam är en samverkan mellan skola, polis, socialtjänst och kommunens fritidsverksamhet).

Senast uppdaterad: 23 juli 2020