Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Lillgården i Tungelsta vinnare av Haninge arkitekturpris 2018

Av de tre finalisterna i tävlingen Haninge arkitekturpris är det Lillgården i Tungelsta, första etappen, som står som vinnare efter räkningen av rösterna. Andraplatsen togs av Fredrika Bremeryrkesgymnasium och på tredje plats kom Tungelsta station. Tack till er som har nominerat bidrag och röstat i denna tävling.

- Vi fortsätter att bygga bostäder med höga krav på arkitekturen. Extra kul att det i år var två nominerade projekt i Tungelsta där de färgglada radhusen i Lillgården avgick med segern och folkets röst. I grunden enkla hus har genom väl avvägda fasaddetaljer och färgsättning skapat en trivsam vardagsarkitektur som ger mersmak, säger Andreas Paulson, stadsarkitekt.

Tävlingen inleddes i våras där allmänheten fick nominera byggnader till tävlingen. Juryn valde sedan ut tre finalister utifrån tävlingens kriterier. Under sommaren fram till den 15 september har allmänheten kunnat rösta på sin favorit via haninge.se och på Fira det goda livet-festen den 8 september.

Tack till er som har nominerat bidrag och röstat i denna tävling! Eftersom vi har så många spännande byggprojekt i kommunen så kommer vi nu att ha denna tävling varje år i stället för vartannat.

Juryn

Följande personer ingår i juryn för Haninge arkitekturpris:

Göran Svensson, ordförande stadsbyggnadsnämnden

Sven Gustafsson, vice ordförande stadsbyggnadsnämnden

Anna W Haapaniemi, stadsbyggnadschef

Magnus Runesson, planchef stadsbyggnadsförvaltningen

Elisabeth Åström, kulturstrateg kultur och fritidsförvaltningen

Andreas Paulson, stadsarkitekt stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer om Haninge arkitekturpris

Senast uppdaterad: 23 juli 2020