Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nya sidor om bygglov lanserade

Har du planer på att bygga nytt, ändra eller riva på din fastighet? Vi har nu lanserat en ny struktur under bygga, bo och miljö på haninge.se.

Foto: Haninge kommun

Där finns nu mer pedagogiska sidor om hur du går tillväga när du vill göra en förändring av din fastighet. Sidorna har också kompletterats med checklistor så att det är lätt att göra rätt i samband med att du startar ett ärende hos oss.

E-tjänsten för bygglov förbättrad

Förbättringen av bygglovssidorna på haninge.se samt den nya e-tjänsten för bygglov är ett led i att förbättra servicen till våra kunder. Utöver ett mer användarvänligt gränssnitt innehåller den nya e-tjänsten ett flertal nyheter; den har stödtexter för varje delmoment och när ansökan/anmälan har skickats in förklaras processen därefter.

Numera kan den sökande också följa sitt ärende, skicka meddelanden till handläggare som besvaras via e-tjänsten samt se och komma åt handlingar som denne har skickat in. Även beslut kommer att kunna ses via denna portal. Eftersom portalen är personlig så kommer alla tidigare lov och anmälningar att vara tillgängliga flera år framöver.

Besök Bygga nytt, ändra eller riva

Kontakt

Har du några frågor eller synpunkter om de nya sidorna eller e-tjänsten är du välkommen att kontakta oss på Bygglovscenter.
bygglov@haninge.se

Senast uppdaterad: 23 juli 2020