Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ny hundrastgård i Tungelsta

I helgen invigde vi den nya hundrastgården i Tungelsta. Nu har våra fyrbenta vänner en rastgård med bänkbord samt stockar och stenar. Och i början av nästa år utökas den med agilityhinder i form av balanshinder och bord.

Hundrastgården invigdes av stadsbyggnadsnämndens ordförande Göran Svensson inför ett femtiotal besökare. Publiken bjöds på hunduppvisning, snabbkurs i hundlydnad och fika.

Förutom den nya hundrastgården Tungelsta finns det även två i Handen, två i Brandbergen, en i Vendelsö, en i Jordbro och en i Västerhaninge.

Stadsbyggnadsförvaltningen har, efter en stor mängd medborgarförslag om nya hundrastgårdar, föreslagit en utökning med ytterligare sex områden. Förslaget behandlas i stadsbyggnadsnämnden i december.

Den nya hundrastgården är utrustad enligt kommunens standard för hundrastgårdar. Du hittar den vid rondellen Allévägen/Stavsvägen.

Välkomna med era fyrbenta vänner!

Senast uppdaterad: 23 juli 2020