Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Förslag att inrätta nya nämnder

Vid kommunstyrelsens sammanträde (26 november) så behandlades ett ärende om att inrätta tre nya nämnder – en kultur- och demokratinämnd, en idrotts- och fritidsnämnd samt en näringslivs- och arbetsmarknadsnämnd.

Foto: Jan-Erik Kaiser/Mostphotos

Förslaget innebär att den nuvarande kultur- och fritidsnämnden upphör och två nya nämnder inrättas från den 1 januari. Det nya nämnderna är Kultur- och demokratinämnden samt Idrotts- och fritidsnämnden. Majoriteten i kommunstyrelsen menar att de nya nämnderna ger förutsättningar för en ökad balans mellan de två områdena kultur och idrott samt att indelningen skapar utrymme för ett ökat fokus på demokratifrågor. Det är Kultur- och fritidsförvaltningen som kommer att rapportera till de två nämnderna.

Kommunstyrelsen ser också ett behov av att ägna näringslivs- och arbetsmarknadsfrågor en ökad politisk uppmärksamhet och inrättar därför en ny nämnd med fokus på de frågorna - en Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnd. Rapporteringen till den nämnden kommer att hanteras av Kommunstyrelseförvaltningen.

Förslaget innehåller inget om att förvaltningarna ska ändra i sina organisationer. Förslaget kommer slutligt att behandlas på kommunfullmäktige den 10 december och om det beslutas enligt förslag träder förändringen i kraft den 1 januari.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020