Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge stiger i skolrankning

För andra året i rad klättrar Haninge kommun i Lärarförbundets rankning Bästa skolkommun. Kommunen har klättrat tolv placeringar och ligger nu på plats 237 av 290.

Foto: Olof Holdar

– Det är förstås positivt att vi har gått framåt. Samtidigt bör man ha i åtanke att Lärarförbundet är en intresseorganisation och att rankningens upplägg har varit föremål för debatt, säger Henrik Lindh, tillförordnad förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.

Rankningen visar att andelen godkända elever i alla ämnen i årskurs nio har ökat (plats 120). Kommunen ligger fortfarande i den övre tredjedelen i tabellen när det gäller elevernas meritvärde (plats 96), men har tappat några placeringar sedan förra mätningen. Det beror på att skolorna tog emot många nyanlända 2017 viket har påverkat resultatet.

Rankningen visar också att Haninge tillhör landets bästa kommuner när det kommer till lönen (plats 5), men andelen utbildade lärare och lärartätheten är låg (plats 285 respektive 283).

–Vi har lyckats rekrytera duktiga lärare till våra skolor men vi behöver ännu fler duktiga och behöriga lärare. Därför satsar vi på kompetensförsörjning och just nu planerar vi för kampanjer och uppdragsutbildningar. Vi kommer att intensifiera arbetet med kompetensförsörjning nästa år, säger Henrik Lindh.

En glädjande nyhet är att sjukfrånvaron minskat bland Lärarförbundets medlemmar (plats 179) och att kommunen rankas mycket högt som avtalspart (plats 11).

Haninges resultat i rankningen Bästa skolkommun 2018

 

Kontakt

Henrik Lindh, tillförordnad förvaltningschef, utbildningsförvaltningen

henrik.lindh@haninge.se

Tel: 070-2761974                                                

Senast uppdaterad: 23 juli 2020