Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Fullsatt när skolkonferensen researchED kom till Haninge

Den internationella skolkonferensen researchED har för andra året i rad gått av stapeln i Haninge. I fullsatta föreläsningslokaler fick besökarna ta del av den senaste forskningen inom skolutveckling och lärande.

Hej Eva Hartell, som är lektor på utbildningsförvaltningen och en av initiativtagarna till att researchED-konferensen hålls i Haninge. Hur var årets konferens?

- Det var helt fantastiskt och det gick över förväntan. Tänk att vi kunde överträffa förra gången! Jag har fått massor av positiv respons från deltagare, föreläsare, utställare på både organisationen och innehållet av dagen. Jag har tagit emot massor av önskemål om att vi MÅSTE göra det igen och det hoppas jag också!

Vad tar du med dig från föreläsningarna? 

- Framförallt hur komplex undervisning faktiskt är och att lärare måste få verka i en miljö där de får möjlighet att utveckla sin undervisning. Det var oerhört givande att lyssna till både föreläsare och deltagare/publik kring hur mycket de vill utveckla undervisning och vilken kunskap som redan finns. Den kunskapen ska vi ta vara på. Vi ska också ta vara på den positiva kraft som finns inom lärarkåren. Tillit till professionen!


Föreläsningarna filmas och kommer att läggas ut på YouTube. Sök på "researched leads haninge".

Senast uppdaterad: 23 juli 2020