Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nationell krisberedskapsvecka 28 maj – 3 juni

Hur påverkar en kris samhället och din vardag? Vad kan du göra för att klara en kris? Den 28 maj – 3 juni är det dags för Krisberedskapsveckan, en nationell kampanj som arrangeras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Kampanjen vill få dig att fundera över hur du tillgodoser ditt behov av bland annat mat, vatten och värme om viktig samhällsservice sätts ur spel genom extremt väder, en it-attack eller liknande.

I samband med krisberedskapsveckan skickar MSB ut broschyren "Om krisen eller kriget kommer" till alla 4,8 miljoner hushåll i landet. Utskicket görs på uppdrag av regeringen som vill att vi alla ska bli bättre förberedda på att hantera allt från allvarliga olyckor och extremt väder till it-attacker och ytterst krig. MSB har också öppnat ett kontaktcentrum som svarar på frågor från allmänheten via chatt, mejl, sociala medier och telefon. Kontaktuppgifter finns på dinsakerhet.se

Informationsträffar

Den 28 maj kl 18.30 – 20.30 samt den 29 maj 15:00 – 17:00 (Obs! tiden) hålls informationsträffar på Haninge kulturhus, Poseidons torg 8, Handen om hur man kan förbereda sig för att bättre klara av el, värme och vattenbortfall. Det är Civilförsvarsförbundet i Haninge som bjuder in i samrbete med Haninge kommun.

Träffarna är gratis och öppna för alla.

För mer information besök:  dinsakerhet.se 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020