Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

ROA (rehabilitering och aktivering) avvecklas till årsskiftet

ROA har erbjudit rehabiliterande och förebyggande insatser till kommunens anställda. Kommunens upphandlade företagshälsovård, Avonova, erbjuder liknande insatser och täcker de behov som finns när ROA avvecklas.

ROA är en intäktsfinansierad verksamhet i kommunen som i huvudsak erbjuder rehabiliterande och förebyggande insatser utifrån kognitiv beteendeterapi till medarbetare i Haninge kommun. Inom nuvarande företagshälsovård Avonova täcks behoven som ROA har tillgodosett. Stödet och insatserna är desamma men erbjuds alltså i annan regi. Det finns fördelar med att samtliga insatser är koncentrerade på ett och samma ställe. 

ROAs verksamhet kommer successivt att trappas ned under året för att vid årsskiftet 2018/2019 läggas ned. Från och med den 1 oktober har ROA intagningsstopp. Det finns fortfarande möjlighet att delta på stresshanteringskurs med preliminär start den 22/8.

 

Har du frågor om ROA? Kontakta Anette Melin, enhetschef.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020