Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Månadsbrev från Maria Lindeberg

Vilken härlig vår vi har! Vintern var lång och utdragen, i och för sig innehållande utmärkt kultur och fritidsverksamhet, men trots detta långdragen.

Blommor i vas. Foto: Mostphotos

Tiden springer iväg och inom inte alltför kort tid har vi förvånansvärt nog klarat av halvåret redan. På ett vis kan det kännas snabbt marscherat men på ett annat vis är det begripligt eftersom vi också bidragit med många olika verksamheter och aktiviteter till våra invånare. Vi har berikat livet för många med andra ord!

Haninge Kommun har utarbetat ett nytt arbetsgivarvarumärke som ska användas när vi rekryterar. Detta för att attrahera och nå framtida medarbetare. Det är ett första steg i arbetet att utveckla Haninge Kommuns varumärke. Vårt löfte till medarbetare och framtida kollegor är: Tid för utveckling och Rum för idéer och syftar till att Haninge är en kommun som befinner sig i en expansiv fas där det dagliga arbetet möjliggör ett utvecklande förhållningssätt, och att vi får vara med och utveckla det egna jobbet. Likaså vill arbetsgivarvarumärket signalera att det i jobbet ges möjlighet att föra fram idéer och synpunkter och att det uppskattas när man gör så.

Det är många olika processer som är igång inom förvaltningen. Till exempel pågår arbete för att vi i höst tillsammans med utbildningsförvaltningen ska starta upp arbetet vars namn är "Kultur på lika villkor" som innebär att alla elever i Haninge ska få uppleva en kulturupplevelse per år. Fredrik Ljungestig som tidigare var barnkultursamordnare på heltid ägnar nu en stor del av sin arbetstid åt att projektleda arbetet som alltså ska inledas i samband med hösttermin¬starten.

Ett annat uppdrag som vi utför är att ta fram ett nytt idrottspolitiskt program. Vårt nuvarande program löper ut vid årets slut och för närvarande pågår arbete tillsammans med en politisk styrgrupp för att formulera en ny version. Det pekar på att programmet kommer att utmärkas av kommunens ambition att medverka till framför allt barn och ungas möjlighet att vara aktiva och hitta rörelseglädje.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020