Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Besök av KTH:s masterprogram Hållbar stadsplanering och stadsutformning

Det var entusiastiska studenter på plats från KTH i kommunhuset från masterprogrammet Hållbar stadsplanering och stadsutformning som besökte planavdelningen i våras. De hade många frågor gällande bland annat medborgardialog, översiktsplan, hållbarhetsambitioner och hur det är att jobba i en politiskt styrd organisation.

Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande, presenterade kommunens visioner och mål. Och berättade också om hur det är att arbeta som folkvald politiker i Haninge.

Kommunens stadsarkitekt Andreas Paulson berättade om synen på stadsbyggnad och hur hans kompetenser används i planarbetet. Studenterna fick även en se hur strategisk planering kan se ut i form av översiktsplan och arbete med stadsutvecklingsplanen, men också hur visionerna genomsyrar våra uppdrag från politikerna.

Dessutom fick studenterna en personlig hälsning hela vägen från Tel Aviv i Israel. Planchefen Magnus Runesson kunde inte närvara och fanns därför med via länk. Något som var mycket uppskattat av studenterna.

Ta del av Magnus Runessons hälsning

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020