Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Sommarhälsning från Meeri och Magnus

I år anlände sommaren tidigare än vanligt, det har varit en härlig och varm vår och försommar. Nu när det är dags att summera inför sommaren kan vi konstatera att Haninge kommun fortsätter att växa och att vi har en stark och positiv utveckling.

Sommarblomser i refugerna i Handen Foto: Tomas Södergren

Det är du och alla som arbetar i kommunens olika verksamheter som bidrar till att kommunen både växer och utvecklas. Något vi alla kan vara stolta över. Vi har nu passerat 88 000 invånare och det ser ut som vi kommer att nå cirka 90 000 medborgare under de närmaste åren. En stark tillväxt kommer också att ställa stora krav på vår organisation framöver. Kommunen kommer bland annat att behöva investera i nya förskolor, skolor och andra verksamhetslokaler.

Vi har sagt det förut och vi säger det igen – att vi som kommunstyrelsens ordförande och kommundirektör är stolta över att få representera Haninge kommun. Vi ser också att vår kommun är en intressant part för investerare som vill satsa i Haninge, det vi närmast tänker på nu är att Peter ”Foppa” Forsberg har bestämt sig för att göra en långsiktig satsning i Haninge kommun. 

Denna starka utveckling är bara möjlig tack vare dig och alla andra i kommunens olika verksamheter som året runt, veckans alla dagar och dygnets alla timmar arbetar för att de som bor och verkar i Haninge ska få bästa möjliga service och bemötande. Med det goda arbete som du gör kan vi erbjuda våra invånare en attraktiv och effektiv kommunal service, oavsett situation i livet. Din insats är också avgörande för att Haninge ska fortsätta vara en öppen och välkomnande kommun. 

Nu stundar semester för många, alla kommer inte att ha semester samtidigt och några kommer säkert, precis som vi, att använda en del av sommaren till att förbereda höstens uppgifter. En viktig uppgift är att genomföra valet den 9 september. Vill du göra insats där behöver kommunen personer som kan vara röstmottagare i valet.

Nu närmast håller vi tummarna för att vårt duktiga landslag når stora framgångar under fotbolls-VM i Ryssland!

Ett stort tack till alla för era insatser som gör att kommunen kan fortsätta att utvecklas och vara en attraktiv kommun för både invånare och näringsliv.

Vi önskar dig en riktigt skön sommar!

Meeri Wasberg (S), Kommunstyrelsens ordförande
Magnus Gyllestad, Kommundirektör

Senast uppdaterad: 23 juli 2020