Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Politikerskolan på besök på Mötesplats 25

Daglig verksamhet har fått medel genom tillgänglighetsmiljonen att bedriva en politikerskola. I slutet av maj besökte Petri Salonen och Meeri Wasberg Mötesplats 25 för att informera och svara på besökarnas frågor.

Politikerskolans syfte är att insatstagare och besökare med funktionsnedsättning ska få en större kännedom om politik och på så sätt öka deras delaktighet i samhällsfrågor. De får större förståelse för hur lagar blir till och större kunskap om hur Sveriges demokrati fungerar liksom riksdag, landsting och kommun.

Som en av aktiviteterna bjöds Petri och Meeri in till Mötesplats 25 den 29 maj. Syftet med träffen var att besökare och brukare skulle kunna möta politiker på nära håll och ställa sina frågor och få svar. Det kom ca 10 besökare till träffen.

Lotta Björkman, stödassistent som arbetar med politikerskolan berättar:
- Det var en varm och solig dag med en avslappnad och trevlig stämning. Både besökare och politiker hade förberett sig och det var många som fick chans att ställa sina frågor. En brukare tyckte att det var roligt att lära sig saker och lättsamt och trevligt, en annan tyckte att politikerna var väldigt trevliga. Några av de hetaste frågorna var hab-ersättningens storlek, ekonomin, varför politikerna inte pratar så att alla förstår och om det kommer att satsas pengar på personer med psykisk ohälsa.

Även Petri Salonen tyckte att mötet var värdefullt:
- Att öka förståelsen och delaktigheten i den svenska demokratin är ett viktigt uppdrag som jag tycker att politikerskolan gör på ett bra sätt. Jag uppskattade träffen mycket och det var väldigt roligt att få svara på besökarnas frågor och funderingar om stora såväl som små frågor.

Politikerskolan drivs i studiecirkelform med deltagare och stödassistenter. Studiebesök kommer att göras på Riksdagen, landstinget och i kommunen samt på olika departement och på programmet står även en studieresa till politikerveckan i Järva. Till hösten planeras besök på valstuga inför valet.

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020